Andrijana Tomić: Uvrede nisu bile upućene Fati Orlović, njoj želim brz oporavak

Nakon što je na jednoj Facabook stranici objavljen je tekst o Fati Orlović, ženi koja je izgubila porodicu u ratu, a na čijoj se zemlji izgradila, a ovih dana i srušila, nelegalno napravljena crkva, tekst je komentirala i Andrijana Tomić.

Isprva su mediji objavili da je riječ o uposlenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, ali su danas to demantovali iz spomenute institucije.

Andrijana, koja je rođena u Bijeljini, tako je komentirala tekst i, po mnogima, vrijeđala po vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Podsjećamo,Tomić je komentarisala sadržaj po društvenim mrežama pa je, između ostalog, napisala:

– Miriše li na pravdu ta kafa ili miriše na spaljena srpska sela, Fato!? Da, ja ću Vam reći. Protjerali smo i protjerat ćemo opet ako bude potrebe”.

Pored svega jedan korisnik Facebooka je upozorio Andrijanu da njeno ponašanje nije korektno.

Tomić je kazala da „svakako nije trebala da vrši konverzaciju sa dotičnim gospodinom“, piše avaz.ba.

– On me naveo na nekakva protjerivanja u period prok.letog r.ata koji ja ni ne pamtim, niti bih željela da upamtim. Saosjećam se sa narodima koji su pretrpjeli svoje gub.tke tokom rata. Ovim putem se još jednom izvinjavam svim narodima koji su se našli uv.rijeđeni. Dotični gospodin me je jednostavno izazvao na takav odgovor, koji nisam željela uopće da namijenim narodima BiH, nego samo njemu negativno da odgovorim. A za takva zl.a koja su počinjena tokom r.ata u BiH, niti bih se ja pitala niti dotični gospodin. Još jednom oprostite na tako jakim riječima koje su lično njemu upućene, a ne, kako mediji pišu, da su upućene gospođi Fati Orlović. Njoj želim brz oporavak i dobro zdravlje – kazala je Tomić.

Comments are closed.